Vrienden van de Kerstgroep

Nederland

Het nieuwe museum de Schat van Simpelveld, Kloosterstraat 68, Simpelveld opent op 1 juni 2018 voor het publiek haar deuren.
Het museum is open van dinsdag t/m zondag. Openingstijden zijn rond 1 juni te vinden op website http://www.deschatvansimpelveld.nl

Na de zaligverklaring van Clara Fey, de oprichtster van de congregatie, op 5 en 6 mei 2018 in Aken, wordt het museum de Schat van Simpelveld op 8 mei officieel geopend. Op 1 juni is het pas echt open voor het publiek ! 

De vaste collectie bestaat uit Paramenten, Wassen beelden, Kloosterleven, Kerkschatten en natuurlijk veel informatie over Clara Fey.

 

 

Deze conferentie onder het motto Crèches still alive III, wordt gehouden in Jindrichuv Hradec, Czech Republic.
Meer informatie op http://www.mjh.cz en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot en met juni 2018 is in Krippana, Hergersberg 1 België / Prümer Str. 55 Duitsland, naast vele Kerstgroepen, een prachtige 3 D voorstelling van de "Volkstelling te Bethlehem" te zien. Gemaakt door Martina Singer naar afafbeeldingen van Pieter Breugel. http://www.arskrippana.net

Van 7 t/m 11 november 2018 wordt er een conventie voor vrienden van de Kerstgroep gehouden in Malta. Nadere informatie en opgave zie: http://www.cribconventionmalta2018.org of per mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 7 juli hebben wij weer onze jaarlijkse ontmoetingsdag. Leden ontvangen z.s.m. nadere informatie over deze dag.

Het UN-FOE-PRAE, 21. Internationale Weltkrippenkongress, Euregio Maas-Rhein, Aachen, 15.-19. Januar 2020, zal worden georganiseerd door de Rurdorfer Krippenfreunde, Verband der Krippenfreunde Belgiens  en de Vereniging "Vrienden van de Kerstgroep" - Nederland.
Voor meer informatie zie:  http://www.euregiokrippen.eu

Jan Paagman Sterrenwacht, Ostaderstraat 28, Asten. Organiseert op 28 december 2018 een Kerstlezing "Ster van Bethlehem", aanvang 19:00 uur. Voor nadere informatie: Tel.: 0493 695783, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , internet http://www.sterrenwachtasten.nl

Driedkoningen wat een wereldf 001Deze DVD met informatie over de viering van het Driekoningenfeest in al zijn verscheidenheid over de gehele wereld is in samenwerking met de Stichting tot behoud van erfgoed rond Kerst - Nederland en het Heiligenbeeldenmuseum Kerk op de Kranenburg tot stand gekomen. Script en verhaal: Peter Diemer, Stem: Gery Groot Zwaaftink. Samengesteld door:Fons Rouwhorst. Advies: Ineke Heinen Ulft en Ton Rutting. Tijdsduur: 25 min.

Voor nadere informatie zie:  Stichting tot behoud van erfgoed rond kerst