Vrienden van de Kerstgroep

Nederland

Toon het archiefE-mailAfdrukken

St. Jozefkerk - Driehoek / Cultureel Centrum

Locatie

Website:
http://www.kerstmarktbrasschaat.be
Straat:
Rerum Novarumlei 47
Postcode:
2930
Plaats:
Brasschaat
Provincie:
Antwerpen
Land:
Belgium

Omschrijving

KERSTSTALLENTENTOONSTELLING met als thema Afrika

Samen met Pietje Vogel, Suskewiet en Schrobberbeek (figuren van Felix Timmermans uit ‘Waar de sterre bleef stille staan’) nodigen wij alle bezoekers uit in de Kerk St Jozef, centraal op de kerstmarkt, voor onze 32e kerststallententoonstelling.
Dit jaar hebt u de kans om een aantal Afrikaanse beelden aan te schouwen. Blikvanger is de replica van een kerststal gemaakt op de missiepost van Rungu in het Mangbetu gebied te Congo. In de kunstenaarsschool van Rungu werd de oorspronkelijke kerststal gemaakt in de jaren ’50 van de vorige eeuw en geschonken aan Koning Boudewijn. Pater Jordaan Costermans heeft hiervan een kopie gemaakt en deze is te zien op onze tentoonstelling.
De plaatselijke kunstenaars, hobbyisten en schoolkinderen komen eveneens aan bod. Hun creaties samen met collectorsitems willen u terug laten kennis maken met onze Vlaamse traditie van de KERSTSTAL.
U kan dit alles bezoeken in de Sint-Jozefkerk tijdens de Kerstmarkt op zaterdag 12 december van 12.30 u tot 22 uur en op zondag 13 december van 10.30 u tot 18 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.
Meer informatie over de kerststallententoonstelling:
tel. 03 663 08 80; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.kerstmarktbrasschaat.be
Locatie kerststallententoonstelling: Sint-Jozefkerk, Rerum Novarumlei 47 in Brasschaat.

32ste KERSTMARKT in Brasschaat-Driehoek:
zaterdag 12 & zondag 13 december 2015:
KERSTMARKT met kraampjes, animatie & gezellige kerstsfeer
Elk jaar opnieuw proberen de organisatoren van dit kerstgebeuren een feest te maken voor iedereen. Hier slagen ze keer op keer in door de hulp en de inzet van de vele verenigingen uit de wijk, het gemeentebestuur en de talrijke vrijwilligers.
Op de kerstmarkt in Brasschaat staat de bezoeker centraal. Een 80-tal standhouders zorgen voor de typische kerstsfeer. Er wordt veel aandacht geschonken aan het artistieke en het ambachtelijke. Zij vormen de basis van deze kerstmarkt. De wijkverenigingen verkopen pannenkoeken, soep, braadworsten, kippenduimpjes en frieten voor het goed doel. Voor de traditionele kerstborrel kunnen de bezoekers terecht in de befaamde borrelkraam. In zaal Drieheem kan men gezellig verpozen bij een drankje en een broodje.
Op de kerstmarkt en in het Drieheem zijn er doorlopend optredens. Op zaterdag treden overdag de Red Hackle Pipe Band, de Gemeentelijke Academie Muziek & Woord Marcel Van Heuven en T-Trio op. Op zaterdagavond kan je de disco-party band laDIeSCOver zien optreden in het Drieheem. Zondag staan de Red Hackle Pipe Band en T-Trio weer op het programma samen met de Stabroekse Muzikanten, ons ‘huis acapella koor’ Take 5 en Dag Annick.

In een aanbouwtent aan het Drieheem wordt gedurende twee dagen een kinderkerstatelier ingericht. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen er onder begeleiding van enkele vrijwilligers hun fantasie botvieren in allerlei knutselactiviteiten. Op zaterdag is er kinderanimatie van 14 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 17 uur.

De Kerstmarkt in Brasschaat-Driehoek steunt altijd een goed doel, meer bepaald één van de vele organisaties die in de gemeente actief zijn. Omdat het thema dit jaar Afrika is wordt de Brasschaatse afdeling van de organisatie vzw AFRANT ondersteund.
De Kerstmarkt is open op zaterdag 12 december 2015 van 12 tot 22 uur (wijntent tot 24 uur) en op zondag 13 december 2015 van 10.30 tot 18 uur. De toegang is gratis.
Locatie Kerstmarkt: Rerum Novarumlei (Bredabaan tot Drieheem), Brasschaat-Driehoek.
 

   
 
Datum Titel Plaats
Er zijn momenteel geen evenementen

Export ICS